Хронікерс

Гарячі українські новини

Не потисла руку росіянці: українську фехтувальницю Ольгу Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу

Лідерку збірної України з фехтування Ольга Харлан зняли з участі на чемпіонату світу після того, як вона відмовилася “привітати” нейтральну атлетку з Росії Анну Смірнову після своєї перемоги

Про це повідомляє “Суспільне Спорт”, передає Хронікерс.

Харлан перемогла росіянку у першій ж сутичці на стадії плей-оф. Після завершення поєдинку Харлан відмовилася тиснути руку Смірновій, пропонуючи “стукнутися” зброєю. Не отримавши відповіді від росіянки, українська фехтувальниця залишила межі доріжки.

Дії Харлан росіянка намагалася опротестувати, посилаючись на відмову “привітання” з боку українки, що згідно правил Міжнародної федерації фехтування карається чорною карткою – дискваліфікацією з турніру

Згідно з даними на табло, українська спортсменка пройшла до наступного раунду та мала зустрітись з фехтувальницею з Болгарії Йоаною Ілієвою, але бій не відбувся. Ілієву визнали переможницею автоматично.

У протоколі змагань навпроти Ольги Харлан зазначено “виключено”. Як повідомило “Суспільне Спорт” джерело, що перебуває на чемпіонаті світу, Харлан зняли з чемпіонату світу.

На фото – “нейтральна” росіянка Анна Смірнова (з братом), якій Харлан не потисла руку: