Хронікерс

Гарячі українські новини

У Польщі дівчина збила українського підлітка, що втік з родиною із Бучі: Дитина померла, а суд вже рік не може визначитися із покаранням

Трагедія сталася в Польщі майже рік тому, але вироку у справі про загибель дитини досі немає

Про це розповіла мама загиблого хлопчика Юлія Ткаченко, передає Хронікерс.

Аварія сталася восени 2022 року, а суд досі не може обрати покарання для винуватиці ДТП.

За словами мами, її 11-річний син Олесь та 13-річна донька Мирослава переходили дорогу. Перед цим хлопчик натиснув кнопку для перехожих, щоб спалахнуло зелене світло. Цю дорогу вони переходили протягом чотирьох місяців, які мешкали там, і вивчили, як вона влаштована. Юлія Ткаченко наголосила, що дорога була подвійною і перед загорянням зеленого для пішоходів у водіїв давно горить червоний.

Всі машини стали і Олесь почав переходити дорогу, але раптом його підкинула машина і відкинула на 5 метрів. Взуття хлопчика залишилося на землі, а, за словами мами, у таких випадках настає 100% смерть. Виявилось, що маленького українця збила 21-річна дівчина з Польщі.

Мати дитини каже – швидка допомога їхала на виклик близько 40 хвилин, а після приїзду медики намагалися реанімувати Олеся, але мозок не може жити без кисню так довго.

Далі почався ряд якихось аномальних перешкод : спочатку гелікоптер, що прибув для транспортування дитини, не міг злетіти через раптову грозу. Потім лікарі відмовилися тримати дитину та збиралися відімкнути Олеся від апаратів.

Батьки чинили шалений спротив, залучили друзів та небайдужих з усього світу, викликали консула і зробили все для того, щоб транспортувати дитину до України. Вже у Львові стає зрозуміло, що лікарі з такими випадками не стикалися.

І хоч на 9-й день у Олеся прокинулася чутливість, згодом, на 15-й день серце дитини не витримує і зупиняється.

“Помер Олесь 26 вересня 2022 року, але суд у Польщі досі не може ухвалити вирок винуватці ДТП. Дівчина стверджує, що їхала на жовте світло, а не червоне, але провини своєї не заперечує. У суді батькам загиблого хлопчика запропонували позбавити винуватицю аварії прав на два роки і дати один рік умовно, але вони з цим не згодні”, – розповідає вбита горем мати.

“Ми не погоджуємося, бо це знецінює життя нашого сина. Захист каже нам, що ніколи раніше не бачив такої зухвалої пропозиції прокурора при злочинах такої тяжкості. 10 серпня Лесикові виповнилося б 12 років. Він був великим патріотом і людиною з великим добрим серцем. Про це розкаже будь-хто, хто його знав. В Кракові 2 класи його паралелі ходили в костел на службу, поки він був живий. Ви можете взяти інтерв’ю у його друзів і вчителів в Кракові і Бучі. Всі будуть згадувати про Леся зі сльозами на очах”, — розповіла його мама.