Хронікерс

Гарячі українські новини

На Одещині оголосили підозру активному учаснику “Самооборони Криму” (ФОТО)

Учаснику так званої “Самооборони Криму” повідомлено про підозру у державній зраді, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також участі у незаконному збройному формуванні

Про це інформує пресслужба ОГПУ, передає Хронікерс.

За даними слідства, наприкінці лютого 2014 року громадянин України долучився до лав незаконного збройного формування “Самооборона Криму”. Разом з іншими учасниками НЗФ, підозрюваний був задіяний в охороні мітингів проросійських сил та блокував адміністративні будівлі у місті Судак Автономної Республіки Крим. “Самооборонівці” патрулювали вулиці міста та здійснювали незаконні перевірки документів громадян України й обшуки транспортних засобів.

Також вони охороняли громадський порядок під час проведення незаконного кримського псевдореферендуму 2014 року.

За свої заслуги перед окупантами підозрюваний отримав фейкову медаль “За захист Криму”. А пізніше, розчарувавшись в “ідеях руського міра”, підозрюваний переїхав на материкову частину України.

За результатами проведених обшуків за місцем проживання підозрюваного в Одеській області, виявлено та вилучено матеріали, що підтверджують його сприяння окупаційним органам влади – речі, які є доказами його протиправної діяльності, зокрема і медаль від окупантів.

Судом задоволено клопотання прокуратури автономії та застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.