Хронікерс

Гарячі українські новини

Ще одна жителька Києва отримала підозру за поширення відео з роботою ППО під час ракетної атаки у травні

Правоохоронці повідомили про підозру 34-річній мешканці Києва, яка поширювала у месенджері матеріали про роботу ППО та розташування ЗСУ

Про це повідомляє пресслужби Київської міської прокуратури та СБУ, передає Хронікерс. 

“Згідно з матеріалами слідства, у травні 2023 року підозрювана на власний мобільний телефон здійснила відеозйомку та поширила у месенджері розташування Збройних Сил України та направлення систем ППО, а також результат ураження повітряних цілей, чим завдала загрози інформаційній безпеці людей та національній безпеці держави”, – йдеться у повідомленні.

Потім вказане відео вона поширила у групі в телеграмі, учасники якої мають родинні звʼязки на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

“Оприлюднене відео призвело до викриття позиції з озброєнням ППО, яка здійснювала захист столиці від повітряного нападу росії, та згодом була обстріляна”, – зазначили в СБУ.

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 КК України (поширення несанкціонованої інформації про розташування ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Вирішується питання про обрання порушниці запобіжного заходу.

Раніше відносно близької родички жінки в межах іншого кримінального провадження прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за аналогічним фактом, вчиненим в інший період часу, за ч. 2 ст. 114-2 КК України.