Хронікерс

Гарячі українські новини

Наслідки чергових російських обстрілів населених пунктів Запорізької області (ФОТО)

Зруйновані промислові об’єкти, навчальний заклад, житлова інфраструктура регіону. Є загиблі та поранені

Під ударами ворожої авіації, РСЗВ та артилерії вкотре були жителі Запорізького, Пологівського та Василівського районів. Впродовж трьох діб, 7, 8 та 9 липня, зареєстровано 66 повідомлень про руйнування. Про це повідомляє пресслужба поліції області, передає Хронікерс.

Ворожі ракети і снаряди влучили по Запоріжжю, Задорожному, Гуляйполю, Оріхову, Залізничному, Гуляйпільському, Ольгівському, Чарівному, Червоному, Малинівці, Новодарівцв, Новоіванівці, Полтавці, Преображенці, Левадному, Малій Токмачці, Новоданилівці, Веселому, Білогір’ю, Темирівці, Степногірську.

Ворог ударив ракетами С-300 по об’єктах цивільної інфраструктури в обласному центрі та території Павлівської ОТГ. Внаслідок атаки зайнялися ангарні приміщення на промисловому підприємстві, також зруйнований загін для худоби на фермерському господарстві. 

Окупанти використали авіабомби для знищення мирного населення Оріхова. Мішенню для загарбників став міський загальноосвітній заклад. Декілька днів поспіль росіяни прицільно б’ють авіабомбами по його території. Наразі відомо про 13 поранених та чотирьох загиблих. Рятувально-пошукові тривають – під завалами ймовірно ще перебувають люди.

Крім цього, росіяни обстріляли інші населені пункти Пологівщини. Влучання зафіксовані переважно по житлових домівках і багатоповерхівках, також пошкоджені подвір’я, паркани, господарські будівлі на присадибних територіях. Внаслідок обстрілів поранено чотирьох осіб, жителів Новоданилівки, Оріхова та Преображенки. Двох чоловіків та двох жінок доправили до лікарні.

Наслідки всіх ворожих влучань задокументовані правоохоронці. Відкриті кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України.