Хронікерс

Гарячі українські новини

У Франції під час протестів на тлі вбивства підлітка поліцейським затримали понад 650 людей

У Франції не вщухають масові заворушення, викликані вбивством 17-річного хлопця в передмісті Парижа. Заарештовані понад 650 протестувальників. Макрон скликає термінову нараду

Про це повідомляє телеканал BFM, передає Хронікерс.

Алжирця за походженням Наеля М. у вівторок, 27 червня, зупинив поліцейський патруль за порушення ПДР, коли хлопець рушив, його застрелили. Поліцейські спочатку заявили, що водій намагався збити їх, але на опублікованому пізніше відео видно, що під час перевірки авто один із поліцейських тримає водія під прицілом. Коли автомобіль рушає з місця, поліцейський робить постріл і влучає водієві в груди. 38-річного поліцейського, який вистрілив у водія, заарештували. Його звинуватили у навмисному вбивстві.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен повідомив, що 667 осіб було арештовано протягом минулої ночі. Зазначається, що для усунення заворушень у ніч на четвер було зібрано 40 тисяч правоохоронців, з них 249 постраждали.

“Минулої ночі наша поліція, жандарми та пожежники мужньо протистояли насильству. Згідно з моїми твердими вказівками, вони провели 667 арештів”, – йдеться у твіттері посадовця.

В окремих містах було введено комендантську годину з 21:00 до 06:00, в деяких населених пунктах вона триватиме до понеділка.

Президент Франції Емманюель Макрон оголосив, що о 13:00 буде скликана термінова нарада кризового відділу, яку він очолить. Зазначається, що для цього Макрон перерве свою робочу поїздку до Брюсселя.