Хронікерс

Гарячі українські новини

Понад 200 жертв: у Києві чоловік розбещував дітей і продавав порнографію за кордон (ФОТО, ВІДЕО)

Чоловік знайомився в соцмережах з дівчатами віком від 10 до 17 років, погрозами та шантажем виманював у них інтимні фото та продавав за кордон. На цьому він заробив мільйони 

Справу почали розслідувати навесні 2022 року, коли правоохоронці отримали інформацію, що у Києві невідомий чоловік надсилає 12-річній школярці порнографічний контент та вимагає у неї інтимні фото. Зловмисником виявився 35-річний мешканець столиці. Про це повідомляє пресслужба київської поліції, передає Хронікерс.

Під час обшуків у квартирі чоловіка на його компʼютері та флеш-носіях виявили більше 4 терабайтів дитячого порнографічного контенту. 

“При подальшому відпрацюванні встановили 181 епізод його злочинної діяльності та більше 200 дівчаток віком від 10-ти до 17-ти років як з України, так і з іноземних країн, які потерпіли від дій фігуранта”, – повідомили у поліції.

Кривдник знаходив дівчат у соціальних мережах та, видаючи себе за їх однолітків, спілкувався з ними на сексуальні теми, виманював фотографії шляхом обману, підкупом, шантажем та погрозами вбивством чи зґвалтуванням. Окрім того, за деякими школярками навіть слідкував по дорозі зі школи додому у реальному житті. Дитячу порнографію він продавав за кордон та протягом тривалого часу такої діяльності отримав мільйонні прибутки. 

Наразі правоохоронці встановили одного з постійних іноземних “клієнтів”, який купував у зловмисника дитячий порноконтент та двох його спільників, один з яких є громадянином РФ.

Поліцейські розшукали та опитали 15 дівчат з різних областей України, які потерпіли від дій фігуранта. Деякі з них зізнались, що намагалися вчинити самогубство, адже не витримували психологічного тиску, погроз та шантажу від зловмисника.

Зловмиснику оголосили про підозри у скоєнні злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України:

ч. 1 та 2 ст. 156 – розбещення неповнолітніх,

ч. 1, 2, 3, 4 та 5 ст. 301 – ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів

ч. 1, 2, 3 та 4 ст. 301-1 – одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження.

Слідчі скерували обвинувальний акт відносно чоловіка до суду для розгляду справи по суті. Йому загрожує до 15-ти років позбавлення волі.