Хронікерс

Гарячі українські новини

На Тернопільщині судитимуть терориста “ДНР”

На Тернопільщині повідомлено про підозру мешканцю Донецька у державній зраді та у добровільній участі в незаконному воєнізованому формуванні терористичної організації “ДНР” під час воєнного стану

Про це інформує пресслужба прокуратури області, передає Хронікерс.

За даними слідства, громадянин України у квітні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, вступивши у збройне воєнізоване формування – так званий “113 стрелковый полк мобилизационного резерва” терористичної організації “ДНР”.

Упродовж квітня-листопада 2022 року підозрюваний на посаді стрільця-радіотелефоніста під позивним “Фенікс” воював на боці ворога зі Збройними Силами України. Він відповідав за виконання бойових завдань батальйону, належне зберігання й утримання в справному стані виданої йому зброї, ведення і коригування вогню по українських військовослужбовцях. Також брав участь у незаконному утриманні патріотично налаштованих цивільних громадян України на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Упродовж вказаного часу донеччанин виконував злочинні завдання поблизу тимчасово окупованих населених пунктів Херсонської області.