Хронікерс

Гарячі українські новини

Придбала нерухомість в елітній забудові у столиці та сплачувала податки на Росію, – ДБР прийшло з обшуками до працівниці податкової

У керівниці одного з регіональних управлінь податкової виявили елітну нерухомість в Києві. Окрім того, чиновниця сплачувала податки до РФ

Працівники ДБР провели низку обшуків у керівниці одного з обласних підрозділів Державної податкової служби, що межує з Київщиною, передає Хронікерс.

Встановлено, що матір посадовиці у 2021 році набула право власності на квартиру та два паркомісця в одному з елітних житлових комплексів Києва. За попередньою оцінкою, ринкова вартість майна становить 12 млн гривень, що суттєво перевищує офіційні доходи як самої чиновниці, так і її матері.

Крім того, посадовиця через знайому продала свою квартиру та дві земельних ділянки в Криму, але ці гроші також не могли покрити покупку елітної нерухомості в Києві.

“Отримані від угоди мільйони рублів були перераховані на рахунок чоловіка фігурантки у російському банку, який перебуває під санкціями України та ЄС. Також податківиця сплатила податки до бюджету рф за реалізацію цього майна”, – розповіли в ДБР.

Досудове розслідування триває.