Хронікерс

Гарячі українські новини

Внаслідок війни в Україні утворилися 10-12 мільйонів тонн сміття, – Міндовкілля

Від початку повномасштабної війни в Україні вже утворилося приблизно 10-12 мільйонів тонн сміття. Проте остаточна цифра стане відома після деокупації всіх територій

Про це в ефірі “Радіо свобода” розповіла заступниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Вікторія Киреєва, передає Хронікерс.

За словами урядовиці, чималою проблемою є велика маса будівельного сміття.

“За майже півтора року війни росіяни зруйнували майже 60 тисяч об’єктів. З них 48 тисяч – це житлової забудови. Сьогодні обласні державні адміністрації разом із Міністерством захисту довкілля оцінюють, що обсяг будівельного сміття сягнув майже 450 тисяч тонн. І це велика проблема”, – сказала Киреєва.

Вона зауважила, що Міндовкілля розробило порядок повторного використання й утилізації будівельного сміття, утвореного внаслідок війни. Визначити та організувати майданчики для складання такого сміття має місцева влада. У деяких громадах це вже зробили. Зокрема, такий досвід вже є у Київській області, де сміття утилізовують за допомогою наданої японською компанією JICA спеціальної техніки.

За підрахунками Міндовкілля, сума збитків, завдана довкіллю України через війну, становить майже два трильйони гривень.