Хронікерс

Гарячі українські новини

Після підриву Каховської ГЕС на Херсонщині виявили холерну та кишкову палички

Повінь, яка виникла після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції, забруднила воду мастильними матеріалами та отрутохімікатами. Як наслідок – виявлені холера і кишкова паличка

Про це розповів начальник відділу держеконагляду земельних ресурсів Державної екологічної інспекції України Олег Павленко на брифінгу в Military Media Center, передає Хронікерс.

“Ми моніторимо південний округ, щодня відбираємо проби води й робимо аналізи. Дуже великої забрудненості немає, але вже є декілька випадків виявлення холерної та кишкової паличок”, – сказав Павленко.

Він додав, що разом з ними аналізи робить також СЕС, яка відстежує санепідеміологічну ситуацію, адже під водою опинилось чимало населених пунктів, адже затопило дуже багато населених пунктів, надвірних будівель, каналізацій.

“Ми досліджуємо воду з хімії, а вони (фахівці санепідемстанції, – ред.) – з біології”, – сказав представник Держекоінспекції.

Повідомляється, воду з криниць можна буде вживати тільки після того, як їх прочистять і перевірять зразки в лабораторії.

“Питання в іншому – як вона буде сходити. Там ґрунти дуже важкі, ще й засолені. У нижніх горизонтах присутній гіпс”, – додав Павленко.