Хронікерс

Гарячі українські новини

Україна взяла участь в міжнародній конференції з відновлювальної енергетики SEFА

У Брюсселі стартував міжнародний проєкт SEFА, ключовим завданням якого є створення структурних фінансових інструментів для фінансування переходу країн Європейського союзу до відновлювальної зеленої енергетики та проєктів енергоефективності

Україну на конференції представив заступник голови правління компанії МХП, Президент “МХП Еко Енерджи”, голова правління “зеленої” платформи Global 100% RE Ukraine Олександр Домбровський, передає “Хронікерс”.

Під час запуску Домбровський презентував бачення “Global 100 Renewable UA” зеленої трансформації України та інноваційні проєкти відновлюваної енергії компанії “МХП” та українського бізнесу в цілому. В коментарі “Хронікерс” він зазначив, що в першу чергу SEFА працює над створенням нових інструментів для фінансування різних підходів впровадження найбільш інноваційних енерготехнологій зі скорочення споживання енергетичних ресурсів у різних секторах економічної діяльності ЄС.

У цьому процесі Україна розглядається як частина Європи і майбутня частина Європейського союзу. І для SEFА є дуже важливим український досвід використання технологій зеленого переходу та впровадження енергоефективних технологій, зокрема, досвід “Global 100 Renewable UA”, яка об’єднує ведучі асоціації відновлюваної енергетики України.

“Тому моє завдання було донести до учасників великого європейського зібрання результати, досвід та практики українських компаній, українського бізнесу, громадських організацій України, яких сьогодні достатньо багато, і які роблять також багато для того, аби трансформувати Україну, не дивлячись на війну, найближчим часом в чисту зелену країну, — розповів Домбровський. — І ми вже маємо певні результати, дуже потужні проєкти і, відверто кажучи, учасники конференції приємно були здивовані тими результатами українського бізнесу і українських громадських організацій, які я презентував на цій конференції”.