Хронікерс

Гарячі українські новини

Британія оголосила про нові санкції проти Росії

У п’ятницю, 19 травня, Велика Британія оголосила про запровадження нових санкцій проти 86 компаній та осіб, пов’язаних зі здатністю Росії фінансувати та вести війну

До списку увійшли, зокрема, “Росбанк” та “Тінькофф Банк”, 9 організацій, пов’язаних з “Росатомом” та засновник “Російської мідної компанії” Ігор Алтушкін. Про це повідомляється на сайті британського уряду, передає Хронікерс.

Нові санкції, що застосовані проти 86 росіян та компаній, пов’язані з енергетичним, металургійним, оборонним, транспортним і фінансовим секторами Росії, “посилюючи тиск на залишковий дохід Путіна та намагаючись використати ці сектори для підтримки військової машини”.

“Санкції включають репресії проти тіньових осіб і організацій, пов’язаних з розкраданням і перепродажем українського зерна, а також проти основних російських енергетичних і вантажних компаній. Також під санкції потрапили пов’язані з “Росатомом” компанії, які виробляють передові матеріали та технології, зокрема лазери”, – зазначили у відомстві.