Хронікерс

Гарячі українські новини

Угорщина блокуватиме подальшу допомогу Україні від ЄС та нові санкції проти РФ, – Сійярто

Угорщина заблокує черговий транш фінансової допомоги ЄС Україні в розмірі 500 мільйонів євро і не підтримуватиме подальші санкції проти Росії

Про це на брифінгу у Відні 17 травня сказав голова МЗС Угорщини Петер Сіярто, передає Хронікерс із посиланням на Bloomberg.

“Справедливо сказати, що з нас вистачить”, – сказав він і перелічив три причини, які стали основою для рішення Угорщини. 

За словами міністра, йдеться про внесення Києвом угорського банку OTP до “чорного списку” організацій, що ведуть справи з Росією, обмеження освітніх прав угорської меншини в Україні. Також Сіярто вказав на повідомлення Washington Post, згідно з яким президент Володимир Зеленський нібито говорив про підрив трубопроводу “Дружба”, який постачає нафту з Росії в Угорщину через Україну.

“Поки Україна тримає OTP у своєму списку міжнародних спонсорів війни, ми не можемо підтримувати рішення, які вимагають нових економічних і фінансових жертв з боку Європейського Союзу та його держав-членів. Те саме стосується санкцій”, – заявив Сійярто.