Хронікерс

Гарячі українські новини

Сенат Польщі одностайно схвалив резолюцію про вступ України до НАТО

Сенат Польщі (верхня палата польського парламенту) одностайно підтримав резолюцію про вступ України до НАТО за пришвидшеною процедурою

Про це повідомили у пресслужбі Сенату, передає Хронікерс.

Резолюція про членство України в НАТО закликає членів військового блоку застосувати до України ту саму надзвичайну процедуру, що й до Фінляндії та Швеції.

“Україна сьогодні має найсильнішу армію на континенті з надзвичайним бойовим досвідом. Українська армія швидко переозброюється технікою НАТО та використовує оперативне мистецтво і тактику, що розроблялася десятиліттями серед західних союзників”, – наголошується в документі, який цитує Польське радіо.

Члени Сенату наполягають, що нашій країні потрібна тісніша політична та військова співпраця з НАТО. Вони нагадали, що в спровокованій РФ війні Україна захищає всю Європу “від агресії зі Сходу”.

Крім того, польські сенатори наголошують, що липневий саміт НАТО у Вільнюсі має стати важливим етапом до повноправного членства України в блоці. І Київ повинен отримати “набагато більше, ніж у попередніх заявах про політику відчинених дверей”.