Хронікерс

Гарячі українські новини

Росія повністю зруйнувала в Україні 177 медзакладів

Через війну в Україні пошкоджені понад 1400 медичних закладів, 177 зруйновані вщент

Про це в етері телемарафону “Єдині новини” повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров, передає Хронікерс.

“Було пошкоджено 1433 об’єкти медичних закладів, якщо говорити про повністю зруйновані лікарні, то на сьогодні від початку вторгнення повністю зруйновано 177 медичних закладів”, – сказав він.

За словами урядовця, Україна відбудовує медзаклади і передусім відновлюють ті медичні заклади, які отримали незначні пошкодження такі як вибиті вікна чи пошкоджена покрівля. Крім того, відбудовуються лікувальні заклади, в тих місцях, де громадяни потребують медичної допомоги.

Як повідомляє МОЗ, наразі найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини та Чернігівщини.

Зазначається, що в Україні вже вдалося відновити частину медичних закладів. Йдеться про деокуповані території, які внаслідок ворожих обстрілів та бомбардувань зазнали невеликих ушкоджень – вибиті вікна, пошкоджено фасад тощо.

За понад 14 місяців повномасштабної війни вдалося повністю відновити 237 об’єктів медзакладів, а понад 280 – відновлені частково.