Хронікерс

Гарячі українські новини

Зеленська у супроводі Шмигаля прибула на церемонію коронації Чарльза ІІІ (ФОТО)

У суботу 6 травня в Лондоні проходить коронація Чарльза ІІІ. На церемонію запрошено близько 100 глав держав та міжнародні представники із 203 країн

Україну представляє Олена Зеленська. Супроводжує першу леді прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Про це повідомили в Офісі президента, передає Хронікерс.

Для коронації короля Чарльза III та його дружини королеви-консорт Камілли Олена Зеленська обрала сукню та пальто мʼятно-блакитного кольор від українського бренду the COAT by Katya Silchenko. Образ першої леді доповнювали мінімалістичні прикраси у вигляді перлів та білі туфлі-човники.

Денис Шмигаль одягнув класичний чорний костюм, білу сорочку і чорну краватку.

Також у рамках візиту до Великої Британії з нагоди коронації короля Чарльза III Олена Зеленська відвідала резиденцію британського прем’єр-міністра Ріші Сунака, де зустрілася з ним та його дружиною Акшатою Мурті.

Перша леді подякувала Британії за підтримку України, зокрема за організацію Євробачення спільно з українськими партнерами.

“Неможливість проведення країною-переможцем цього конкурсу має стати ще одним нагадуванням світу про загарбницьку війну Росії проти України”, – сказала вона.

Зеленська також відзначила ще одну важливу подію – Конференцію з питань відбудови України, яка відбудеться у червні в Лондоні.

“Впевнена, що конференція значною мірою прискорить практичну реалізацію заходів з відновлення України. Очікуємо конкретних результатів і рішень. На тлі вагомості надання військової допомоги не менш важливим є питання допомоги цивільному населенню. Відбудова лікарень, шкіл. Лікування поранених. Надання психологічної підтримки”, – зазначила вона.

Крім того, напередодні церемонії перша леді Олена Зеленська та прем’єр-міністр Денис Шмігаль відвідали королівський прийом у Букінгемському палаці. Дружина Володимира Зеленського поспілкувалася з королем Чарльзом, а також іншими гостями – принцесою Уельською Кейт Міддлтон та першою леді США Джилл Байден.