Хронікерс

Гарячі українські новини

На Харківщині засудили понад 130 зрадників та колаборантів

У Харківській області відкрито понад 2200 проваджень, які стосуються колабораційної діяльності та державної зради

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, інформує Хронікерс із посилання на Укрінформ.

“В області було почато понад 2200 проваджень за статтями “колабораційна діяльність” і “державна зрада”, 566 особам повідомили про підозру. Маємо вже 133 вироки. І хочу зауважити, що по жодному провадженню під час розгляду в суді не було винесено виправдувального вироку. Тобто судді визнали докази достатніми, належними, що вони всебічно доводять винуватість особи”, – зазначив Чубенко.

Також він повідомив, що в області скоєно близько 14 тисяч воєнних злочинів. Із них близько 10 тисяч стосуються обстрілів цивільної інфраструктури та поранення і вбивств цивільного населення.

Чубенко зауважив, що особи злочинців доволі важко встановлювати, оскільки злочини скоєні в умовах окупації та під час бойових дій. Однак уже є конкретні підозри, зокрема, командирам військових підрозділів, які наказували бомбардувати Харків, кільком військовослужбовцям, які зґвалтували дівчину в Харківській області.