Хронікерс

Гарячі українські новини

Польща побудує склади для військової техніки НАТО

Польща разом зі США побудує на своїй території склади озброєнь на кілька тисяч одиниць військової техніки НАТО

Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький перед вильотом у США 11 квітня, передає Хронікерс з посиланням на RMF24.

“Коли менш ніж за два роки Польща головуватиме в Європейському союзі, ми створимо трансатлантичне партнерство, союз між Європейським союзом та Сполученими Штатами буде найважливішим пунктом цього головування”, – зазначив Моравецький

За словами прем’єра, безпека Польщі ґрунтується на двох стовпах – економічному співробітництві та співробітництві в галузі оборони. Під час свого візиту до США Моравецький розраховує зміцнити обидва вищезгаданих стовпи. Також він планує розширити збройові контракти Польщі та Штатів.

“Я не тільки відвідаю заводи з виробництва озброєнь, а й поговорю про фінансові питання. Усім відомо, що саме замовлення – це не найскладніше, найскладніше – побудувати фінансування, щоб мати можливість виконати замовлення вчасно. Такі переговори відбуватимуться на американському фінансовому ринку, і я в них братиму участь”, – додав Моравецький.

Також прем’єр додав, що Польща продовжить будівництво складів озброєння. Разом з США Варшава створить логістичні комплекси та об’єкти для обладнання.

“Кілька тисяч одиниць військової техніки НАТО зберігатимуться у Повідзі та інших місцях у Польщі. Це підвищить нашу безпеку”, – зазначив прем’єр.