Хронікерс

Гарячі українські новини

Церковні війни на Хмельниччині: Парафіяни УПЦ МП боронять собор у Кам’янці-Подільському вже третю добу

Собор Олександра Невського став каменем спотикання у Кам’янці-Подільському на Хмельниччині. Громада, що проголосувала за перехід храму до ПЦУ, не може потрапити всередину

Про це інформують місцеві ЗМІ, передає Хронікерс.

Ще 8 квітня громада проголосувала за перехід до Православної церкви України, та священники московського патріархату не хочуть пускати ревізійну комісію та віддавати ключі.

Деякі парафіяни їх підтримують. Спочатку близько тисячі активістів зібралися біля храму, а півсотні вірян московського патріархату оточили храм і не пускали їх усередину. Між активістами і вірянами сталися сутички. Поліція намагалася вгамувати натовп.

На сторінці УПЦ МП з’явився допис про спробу силового захоплення кафедрального собору. Митрополит Кам’янець-Подільський та Городоцький Феодор заявив, що 8 квітня 2023 року невідомі зробили спробу рейдерського захоплення храму, який знаходиться на балансі Кам’янець-Подільського єпархіального управління. У зв’язку з цим Феодор попросив начальника поліції Кам’янця-Подільського вжити заходів, «щоб уникнути протистояння».

Прихильники ПЦУ оголосили безстрокову акцію та встановили намети для ночівлі біля собору.