Хронікерс

Гарячі українські новини

На головній площі Бородянки відкрили скульптуру «Дівчинка під сонцем» (ФОТО)

Так відзначили символічну дату – рік тому 2 квітня Збройні Сили України повністю звільнили Київську область від російських окупантів

Про це повідомили в пресслужбі КОВА, передає Хронікерс.

На початку літа 2022 світові медіа облетіло фото дівчинки на гойдалці навпроти того самого зруйнованого будинку. Світлина стала натхненням для скульптури, яку реалізувала агенція ISD Group у межах загальнонаціональної кампанії «Змагаймося за нове життя» за сприяння Офісу президента України в партнерстві з Бородянською селищною громадою, Київською ОВА за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

«Сьогодні річниця звільнення Київщини. Українці випроторили окупантів з області та продовжують захищати своє право на самобутність та незалежність. Попри війну, постійні обстріли та зло, яке коїть росія на нашій землі, українці не просто чинять опір, а й відновлюють, відбудовують та розвиваються. Цей пам’ятний знак, як на мене, є символом нашої незламності, боротьби та вільного духу. Ця дівчинка — не лише про Київщину, вона про усю Україну», – заявив заступник голови Офісу Президента України Олексій Кулеба.

Участь у церемонії відкриття взяла й пані посол США в Україні Бріджит Брінк.