Хронікерс

Гарячі українські новини

У Грузії законопроєкт про іноземних агентів, який викликав масові протести, відкликали з парламенту

Законопроєкт, що спровокував масові акції у Грузії, тимчасово відкликали з парламенту

Про це йдеться у спільній заяві правлячої партії «Грузинська мрія», громадського руху «Сила народу» та парламентської більшості, передає Хронікерс.

В заяві йдеться, що відбулися консультації між політрадою «Грузинської мрії», «Сили народу» та депутатами парламентської більшості щодо політичних процесів, які тривають навколо законопроєкту «Про прозорість зовнішнього впливу».

«Ми бачимо, що законопроєкт викликав розбіжності в думках у суспільстві. Машина брехні змогла виставити його у негативному світлі та ввести в оману певну частину громадськості», – зазначили там. Зазначається, що проєкту закону «наклеїли брехливий ярлик “російського права”», а його ухвалення в першому читанні в очах частини громадськості «подали як відхід від європейського курсу».

Також в заяві зазначено, що влада вирішила відкликати підтриманий законопроєкт без застережень. Водночас, мовляв, коли емоційний фон спаде, суспільству «краще пояснять», для чого був законопроєкт і чому важливо забезпечити прозорість іноземного впливу в країні.

«Для цього ми розпочнемо зустрічі з населенням і донесемо до широкої громадськості правду про кожну деталь справи. Ми діємо з особливою відповідальністю, яку, як керівна влада, маємо перед кожним членом суспільства», — додали у заяві.