Хронікерс

Гарячі українські новини

Зайняли псевдопосади на Миколаївщині: судитимуть чотирьох мешканок Снігурівки (ФОТО)

Жінки добровільно погодилися на співпрацю з росіянами

Жительки Снігурівки віком від 56 до 67 років обійняли посади у незаконних органах влади у тимчасово окупованій території. Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури, передає Хронікерс.

Зрадниці отримали посади “керівника апарату Голови військово-цивільної адміністрації м. Снігурівки та Снігурівського району”, “начальника відділу соціальних виплат військово-цивільної адміністрації м. Снігурівки та Снігурівського району Херсонської області”, “головного бухгалтера військово-цивільної адміністрації м. Снігурівки та Снігурівського району Херсонської області” та “начальника відділу житлово-комунального господарства військово-цивільної адміністрації Снігурівського району”.

Зловмисниці організовували роботу ввірених відділів окупаційної адміністрації та здійснювали керівництво їх діяльністю; формували та передавали звітність про роботу вказаних відділів, пов’язаних з т.зв. соціальними виплатами; проводили обстеження зруйнованого майна та складали кошториси для подальшої передачі цих відомостей представникам держави-агресора; нараховували та видавали заробітну плату працівникам військово-цивільної адміністрації та місцевим мешканцям.

За свою роботу підозрювані отримували заробітну плату в рублях.

До суду скеровані обвинувальні акти стосовно 4-х мешканок міста Снігурівки Баштанського району за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).