Хронікерс

Гарячі українські новини

“Пазли дитячих мрій”: Як донька вбитого окупантами українця здійснила свою мрію за допомогою відомого стиліста Кирила Савченка (ФОТО)

Стиліст глянцевих журналів “VIVA”, “Pink” та “Vogue” стилізував фотосесію та подарував українське дизайнерське вбрання 13-річній Дар’ї, в якої російські загарбники відібрали тата

Життя українських дітей на територіях, окупованих росіянами, перетворилося на суцільний біль та жах. Їхніх батьків катували та вбивали окупанти, вони змушені були рятуватися з окупації та починати нове життя. Складно описати весь жах та розпач дитини, на очах якої вбивають батька. Але на вільних територіях завжди знайдуться добрі люди, які обов’язково прийдуть на допомогу у скруті, підтримають та допоможуть пережити втрату і жити далі.

Наша історія саме про таке перевтілення – про 13-річну Дар’ю, батька якої вбили окупанти, розповідає Хронікерс з посиланням на пресреліз проєкту “Пазли дитячих мрій”.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Відомий український стиліст Кирило Савченко, викладач Майстерні стилю та іміджу, режисер-постановник фешн-шоу Ukrainian та Paris Fashion Week, допоміг втілити мрію 13-річної дівчинки, що в період окупації втратила свого батька. Стиліст глянцевих журналів “VIVA”, “Pink”, “Vogue” стилізував фотосесію для Дар’ї, а в кінці подарував одяг від українських дизайнерів.

Стиліст переконаний, що саме такі моменти залишаються в пам’яті дитини і в майбутньому можуть дати поштовх до нових звершень.”надалі можуть стати хорошою опорою для наступних звершень. Мені дуже подобається, коли горять очі, коли є захват від процесу. Це надихає. “Українські діти на це заслуговують”, – прокоментував Кирило Савченко свою участь у проєкті “Пазли дитячих мрій”.

13-річна Дар’я разом з батьками опинилася в окупації на Запоріжжі. Вони з мамою були вдома, коли зайшли росіяни та застрелили їхнього чоловіка та батька просто на подвір’ї. Відтак, Дар’я з мамою змушені були тікати з окупації без речей та засобів до існування. Яким же було здивування та щастя дитини, коли благодійники вирішили влаштували їй першу справжню фотосесію – у дизайнерському вбранні та з професійним стилістом.

Здійснення бажання стало можливим у межах проєкту “Пазли дитячих мрій”, який реалізували благодійний фонд “МХП – Громаді” спільно з фондом “Діти Героїв”.

Як розповіли організатори, благодійники втілили в реальність бажання ще чотирьох дітей, що втратили батьків на війні. Для 9-річного Всеволода влаштували зустріч з його кумирами – відомими ілюзіоністами “Magic Five”. 11-річній Єлизаветі подарували ноутбук, а 15-річний Михайло та 9-річний Гєра змогли зустрітися з улюбленим актором і коміком Євгеном Кошовим.

“Герої нашого проєкту – діти, які переживають війну. Ми не можемо змінити минуле, але можемо зараз втілити мрії учасників проєкту”, – розповіла директорка благодійного фонду “МХП – Громаді” Тетяна Волочай.

“Мова йде про тисячі таких трагедій. Тому ми зосередили нашу роботу на доланні травм і наданні підтримки дітям”, – коментує виконавча директорка благодійного фонду “Діти Героїв” Анна Хоменко.

Проєкт інформаційно підтримав канал “Еспресо”, про кожну історію знімальна група створила окреме відео. Сюжети можна переглянути в ефірі каналу щодня о 09:10 одразу після випуску новин.