Хронікерс

Гарячі українські новини

Головні події 5-6 листопада

Укренерго анонсував нові відключення світла, росія ймовірно веде підготовку до нового масованого ракетного удару по Україні, Іран визнав постачання безпілотників на росію та глобальне потепління

Україна продовжує боронитися від окупантів та долати наслідки ракетних ударів по критичній інфраструктурі, передає Паляниця.

7 листопада у Києві та ще сімох областях, окрім планових вимкнень, застосовуватимуть аварійні відключення електроенергії, повідомили в Укренерго. У Києві, а також Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях треба скоротити споживання на 30%. Станом на вечір 6 листопада без світла в Україні залишилося понад 4,5 млн споживачів. Найбільше – у Києві та області.

Володимир Зеленський заявив, що рф концентрує сили й засоби для можливого повторення масованих ударів по українській інфраструктурі, зокрема енергетичній. “Зокрема, і для цього росії знадобилися іранські ракети. Готуємося відповідати”, – зазначив президент у своєму традиційному відеозверненні. Водночас він зауважив, що усе частіше є повідомлення, що в Чорне море на бойове чергування не вийшов жоден носій “Калібрів”.

Очільник МЗС Ірану Хоссейн Амірабдоллахіан заявив, що Іран постачав безпілотники в росію, але у невеликій кількості і за кілька місяців до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Він додав, що іранська сторона домовилася з українським міністром закордонних справ, що Україна надасть їй будь-які докази про використання росією іранських безпілотників в Україні.

ООН б’є на сполох через глобальне потепління. За даними організації, останні 8 років у світі стали найтеплішими за всю історію спостережень і ситуація зі зміною клімату лише погіршуватиметься, а також зросте кількість стихійних лих