Хронікерс

Гарячі українські новини

Швейцарія виділить Україні 100 млн доларів на відновлення енергетичної інфраструктури

Швейцарія допоможе ремонтувати енергосистему України

Уряд Швейцарії ухвалив план дій щодо надання зимової допомоги для України, щоб пом’якшити наслідки холодного сезону в умовах російської агресії. Про це йдеться у заяві уряду країни від 2 листопада, передає Паляниця.

На додаток до свого нинішнього гуманітарного проєкту в Україні та регіоні Швейцарія виділяє 100 млн швейцарських франків (майже 100 млн доларів) на проєкти з підтримки термінового відновлення енергетичної інфраструктури та пом’якшення небезпечної гуманітарної ситуації.

Швейцарія допомагає Україні закуповувати джерела енергії й запасні частини, бере участь у ремонті систем залізничних скріплень (для перевезення важких вантажів, таких як зерно). Також вона надає гуманітарну допомогу тим, хто найбільше постраждав від війни в Україні, допомагає підготуватися до зими, зокрема, це заміна вікон, забезпечення утеплення та харчування тощо.

Уряд визначає, чи може Швейцарія надати подальшу гуманітарну допомогу, таку як генератори, насоси або установки для очищення води. Він звернувся до парламенту з проханням надати додатковий кредит у розмір 76 мільйонів доларів для покриття додаткових витрат.