Хронікерс

Гарячі українські новини

Графіків недостатньо: В Укренерго повідомили про позапланові відключення у трьох областях

В енергетичній компанії попередили жителів Сумської, Харківської та Полтавської областей про тимчасове припинення дії графіків відключень та про додаткові заходи, спрямовані на відновлення енергосистеми

Про це в телеграм-каналі повідомляє НЕК “Укренерго”, передає Паляниця.

Як зазначили в компанії, на сьогодні графіків погодинних відключень для підтримки стабільної роботи енергосистеми недостатньо, відтак енергетики змушені застосувати додаткові обмеження в ряді областей.

“Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» вимушений надати з 11:00 операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання всіх категорій споживачів у Сумській, Харківській та Полтавській областях. Дію графіків погодинних відключень в цих областях тимчасово припинено”, – повідомили енергетики.

В Укренерго наголошують – тимчасові контрольовані обмеження всіх категорій споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, підтримати стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були ушкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян.