Хронікерс

Гарячі українські новини

Диверсант, що мав підірвати ділянки Одеської залізниці, потрапив до рук СБУ

СБУ затримала диверсанта російської воєнної розвідки, який готував вибухи на Одеській залізниці

Працівники Служби Безпеки України запобігли серії терактів, Які планувалися на Одеській залізниці, передає Паляниця з посиланням на пресцентр СБУ.

Як повідомили правоохоронці, у результаті багатоетапної спецоперації на Одещині затримано агента гу гш зс рф, більш відомого як ГРУ.

Силовики встановили, що чоловік збирав розвіддані про перевезення військової техніки, озброєння, боєприпасів і паливо-мастильних матеріалів на окремих ділянках Одеської залізниці. Отриману інформацію він планував передати воєнній розвідці рф для підготовки вибухів на основних логістичних шляхах Сил оборони на південному напрямку.

Зазначається, що російський агент постійно змінював зовнішність та використовував різні фальшиві документи. Втім, СБУ його викрила й затримала. Під час затримання у диверсанта вилучили понад 3 кг тротилу, протитанкову міну і підривачі.

Працівники Служби безпеки встановили, що зрадником є колишній посадовець одного з райвідділів міліції в Одесі, який ще на початку повномасштабної війни був завербований представником ГРУ.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій за ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України.