Хронікерс

Гарячі українські новини

На Хмельниччині сталося пошкодження резервної лінії живлення, внаслідок чого було знеструмлено чимало громад

У четвер 27 жовтня на Хмельниччині стався обрив проводів живлючої лінії, який призвів до знеструмлення обласного центру та кількох громад області

Про це повідомили у пресслужбі “Хмельницькобленерго”, передає Паляниця.

За інформацією енергетиків, 27 жовтня відбулось технологічне порушення – обрив проводів лінії, яка живить електромережі області по тимчасовій схемі. Внаслідок цього було знеструмлено значну кількість споживачів Дунаєвецького, Ярмолинецького, Старокостянтинівського, Красилівського районів електромереж, частини Кам’янця-Подільського та міста Хмельницького.

В компанії кажуть — завдяки самовідданій праці енергетиків, що працювали усю ніч, до 6-ї ранку вдалось відновити розподіл електричної енергії. “Але, як наслідок атаки рашистів на об’єкти критичної інфраструктури, схема живлення є ненадійною, зберігається висока ймовірність аварійних ситуацій при перевантаженні електричних мереж, особливо в часи ранкового та вечірнього максимуму навантаження”, – додають в обленерго.

Тому і надалі для уникнення масштабних та хаотичних пошкоджень в електромережах Хмельницької області застосовуватимуться обмеження споживання електричної енергії, обмеження споживання потужності та стабілізаційні вимкнення.